An de an, un grup de pensionare olandeze aduc zâmbete pe fețele copiilor din județul Bihor cu haine pentru copii tricotate manual.

Membrii clubului de tricotat din zona Boskoop, Olanda, se bucură să confecționeze mici pulovere, eșarfe, pălării, poncho-uri și pături cu propriile mâini – și, în fiecare an, înainte de Crăciun, cu ajutorul fundației SOEB, colectează piesele realizate pe tot parcursul anului și le transportă în România, unde sunt distribuite copiilor în timpul sărbătorilor prin rețeaua Asociației Caritas Catolica. Pentru bunicile olandeze care participă la program, tricotatul este o distracție preferată, dar, de asemenea, pentru multe dintre ele este singura modalitate prin care pot face ceva semnificativ și bun în lume. Pentru multe dintre ele este imposibil sau foarte dificil să-și părăsească casele din cauza bolilor de vârstă înaintată. Tricotatul este o modalitate excelentă de a transforma timpul liber în ceva valoros și de a aduce bucurie copiilor fără să-și părăsească confortul și siguranța caselor lor. Datorită bunicuțelor olandeze, aproximativ 170 de copii de grădiniță și 80 de copii de școală primară au primit în acest an cadouri tricotate manual.

„Aducem mulțumiri speciale reprezentanților fundației SOEB, care se ocupă an de an de colectarea, sortarea și transportul produselor și, de asemenea, participă la distribuire alături de echipa Caritas Catolica. Printre beneficiarii acțiunii din acest an se numără copiii preșcolari de la două grădinițe din Săcueni, una din Oradea și una din Tășnad, precum și elevii din programul afterschool al filialei Caritas din Tășnad. Aducem mulțumiri speciale dnei director adjunct, Julianna Püsök, care ne-a condus în grădinițele din structura Liceului Teoretic „Petőfi Sándor” din Săcueni”, a menționat Szombati-Gille Tamas, responsabil comunicări Caritas Catolica.