Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, prin Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale, a marcat Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost, printr-o activitate socială, care a avut loc marţi, 10 octombrie, la sediul Adăpostului de Noapte.

Beneficiarii Adăpostului de Noapte, împreună cu angajați ai DAS Oradea, au profitat de vremea bună și au petrecut câteva ore împreună, într-o atmosferă plăcută și relaxată.

Direcția de Asistență Socială Oradea încearcă constant să aducă schimbări pozitive în comunitate, oferind servicii menite să crească calitatea vieții pentru cei mai vulnerabili membri ai societății noastre. “Împreună, prin comunicare, coordonare și cooperare deschisă, putem aduce persoanele fără adăpost înapoi în societate, ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni ai municipiului Oradea”, transmit reprezentanţii DAS Oradea.

Aflându-ne la începutul sezonului rece, comunitatea locală este rugată să anunțe despre zonele sau locațiile în care se adăpostesc persoane fără adăpost, expuse temperaturilor scăzute, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliției Locale: 0259-969 sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte.

 Adăpostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri. Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele două corpuri de clădire şi cele nouă containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă și grupuri sanitare, atât pentru femei cât și pentru bărbați. De asemenea, persoanele cazate aici primesc haine curate, ceai cald și, nu în ultimul rând, sprijin pentru depășirea acestei perioade dificile din viața lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeași adresă, respectiv J. Gutenberg nr. 8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obținerea actelor de identitate și stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film.