Zilele trecute, la Oradea, a avut loc târgul de promovare a serviciilor sociale acordate persoanelor vulnerabile din municipiu.

În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat în Piața Unirii, au fost prezente zece organizații din domeniul social: Asociația Caritas Catolica, Asociația Viață cu Autism, Asociația SOS Autism Bihor, Asociația Down Oradea, Asociația Româno-Germană Alsterdorf, Asociația Filantropia Oradea, Fundația de Scleroză Multiplă, Asociația Pro Christo et Eclessia, Fundația Căminul Felix și Asociația Deficienților Locomotori Bihor.

Organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice, furnizori de servicii sociale și-au prezentat serviciile sociale acordate și activitățile desfășurate de ei în vederea sprijinirii celor mai vulnerabili membri ai comunității. Totodată, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ONG-urile au reușit, în schimbul unor donații, să valorifice produsele artizanale realizate împreună cu beneficiarii de servicii sociale, sub îndrumarea terapeuților. Aceste donații le vor oferi oportunitatea de a dezvolta și susține noi activități care să vină în sprijinul celor pe care îi au în grijă.

„Dorim să mulțumim atât celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment, cât și fiecărui cetățean care a participat la această activitate, succesul rezultat datorându-se tuturor. Ne bucurăm că putem fi alături de cetățenii noștri aflați în nevoie și îi asigurăm de tot sprijinul nostru”, a transmis Anca Grama, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

Târgul a fost organizat de către DASO, în colaborare cu furnizorii de servicii sociale din municipiul Oradea, cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea și APTOR.