A fost sărbătoare, zilele trecute, în creșele orădene și la Centrul de Zi Oradea, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea.

Copiii din creşele orădene au sărbătorit atât Ziua Naţională a Culturii, ziua de naştere a marelui poet Mihai Eminescu, citind poezia „Somnoroase păsărele” sau realizând lebede, cât şi Ziua Micii Uniri, exersând, cu ajutorul cuburilor tricolore, grupe de culori, noţiuni de mic, mare, dezvoltându-şi abilităţile motrice cu ajutorul plastilinei sau încingând Hora Unirii.

Mica Unire a fost sărbătorită și de copiii din Centrul de Zi Oradea, prin cântec și dans. Exersându-și abilitățile de lucru manual, aceștia au muncit, cu drag, la realizarea unui panou tematic și la confecționarea de artă vestimentară cu simboluri și motive populare.

Tot zilele trecute, studenți din cadrul Facultății de Asistență Socială a Universității din Oradea, însoțiți de prof. univ. dr. Adrian Hatos, au efectuat o vizită de studiu la Adăpostul de Noapte și la Centrul Comunitar Gutenberg care găzduiesc oameni fără adăpost, fiind interesați de soarta celor greu încercați de viață. Au aflat aici că aceștia beneficiază de sprijin și consiliere psihologică din parte instituției.

Totodată, Direcția de Asistență Socială Oradea a primit vizita unui grup de studenți de la Facultatea de Psihologie din Oradea, însoțiți de asistent universitar Bea Gyarmati. Aceștia au fost primiți de Anca Grama, directorul executiv al DASO, care le-a prezentat activitatea de consiliere psihologică oferită de psihologul DASO, activitate ce presupune munca cu copiii proveniți din familii dezorganizate sau defavorizate, cu tinerii din Centrul Dignitas, cu cei care apelează la serviciile Adăpostului de Noapte și cu orice persoană aflată în nevoie, care apelează la Direcția de Asistență Socială Oradea

Totodată, directorul instituției, Anca Grama, le-a lansat studenților invitația de a participa ca voluntari în cadrul serviciilor sociale pe care instituția le derulează.