În virtutea bunei colaborări existente de-a lungul anilor între administrația publică locală și sectorul ONG, Direcția de Asistență Socială Oradea a găzduit miercuri, 18 mai, un eveniment la care au participat atât furnizori privaţi de servicii sociale, cât și reprezentanți ai instituțiilor din municipiu.

Întâlnirea de lucru, inițiată de Fundația Ruhama, cu focus spre organizațiile din domeniul social, a avut ca temă economia socială și a fost stabilită în această lună, lună dedicată organizării diferitelor evenimente cu scopul mediatizării sectorului economiei sociale. La eveniment au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și ai ONG-urilor atât din Oradea, cât și din județul Bihor. De asemenea, a fost prezentă Florica Cherecheș, inițiatorul legislației în domeniul economiei sociale.

Participanții au făcut schimb de informații privind specificul domeniului economiei sociale în România, relația dintre asistența socială și economia socială, diferențele dintre domeniul economiei sociale și domeniul economiei clasice, precum și în ce privește modul în care economia socială îmbină interesul economic cu interesul social. Totodată, au fost exemplificate tipuri de întreprinderi sociale înființate/funcționale și perspectivele de finanțare în sectorul economiei sociale.

„Ne bucurăm că am putut găzdui această întâlnire care a pus bazele unei noi perspective cu privire la acest domeniu nou al economiei. Vom continua colaborarea cu sectorul ONG, astfel încât, să ne asigurăm că împreună ajutăm acolo unde nevoia o impune”, au transmis reprezentanții DAS Oradea.