Şcoala în pandemie dă dureri de cap atât părinţilor cât şi copiilor, astfel că orice sprijin educaţional şi mai ales consilierea psihologică este binevenită.

Pentru că școala online dă bătăi de cap tuturor, Direcția de Asistență Socială (DAS) Oradea, prin Centrul de Îngrijire de Zi, se îngrijește ca fiecare copil care beneficiază de serviciile acestuia să aibă acces la platforma online, oferind sprijin educațional și consiliere psihologică atât copiilor, cât și părinților acestora.

„Pentru a putea participa la cursurile online, colegii noștri au contactat diriginții/învățătorii copiilor, pentru a li se asigura tablete celor care nu beneficiază de un mijloc de comunicare necesar activităților școlare, fiind sprijiniți și prin asigurarea de materiale şi resurse didactice necesare”, anunță Arina Moș, directorul DASO Oradea, pe pagina de Facebook a instituției.

De la începutul instituirii stării de urgență, Centrul de Zi oferă, zilnic, consiliere psihologică pentru orice părinte sau copil afectat emoțional de situația actuală, luând legătura telefonică cu toți părinții copiilor, în vederea identificării nevoilor cu care aceștia se confruntă.

De menționat că ședințele de consiliere și sprijinul educațional se realizează telefonic, prin apeluri video și prin serviciile de mesagerie WhatsApp.

„Mă bucur că există Centrul de Zi, pentru că ajută foarte mult copiii care îl frecventează. Și eu am o fetiță acolo, termină clasa a VIII-a, iar personalul Centrului se ocupă foarte bine de ea. Le mulțumesc pe această cale”, a scris Irenke C., pe pagina de Facebook a DAS Oradea.