Direcția de Asistență Socială Oradea, în colaborare cu Asociația Pro Lirica și Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al parlamentului Seniorilor din România, au sărbătorit Centenarul Marii Uniri, printr-un eveniment organizat la Centrul Social Multifuncțional „Sfântul Apostol Andrei”.

 

Împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri a constituit un bun prilej pentru inaugurarea Centrului Social Multifuncţional Rogerius I, care se adaugă celorlalte patru care adresate persoanelor vârstnice din municipiul Oradea. Cu această ocazie, Miorița Săteanu a expus, într-un discurs emoționant, însemnătatea sărbătorii, după care, profesoara Doina Iliescu a prezentat personalităţi care au contribuit la realizarea Unirii şi a făcut o scurtă incursiune în trecut, prezentând rolul pe care l-au avut personalităţi din judeţul nostru la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Programul a continuat cu un moment artistic intitulat „Unirea, naţiunea a înfăptuit-o!”, realizat şi oferit de copiii din tabăra „Ceata lui Piţigoi”, sub coordonarea profesoarei Doina Iliescu. Au urmat recitaluri de cântece patriotice și populare și recitări de poezii, susţinute de către elevele Lorena și Denisa Ghib, de la Școala Gimnazială nr. 11, şi de interpreta de muzică populară Maria Matei, inițiatoarea Ansamblului artistic „Lioara”.

„Vă invit în acest centru să socializaţi, să împărtăşiţi bune şi rele, să petreceţi timp împreună, pentru că, în prezent, oamenii uită să socializeze. Vă doresc atât în numele meu, cât şi în numele dlui primar Ilie Bolojan, La mulţi ani, cu ocazia Centenarului Marii Uniri şi să ne revedem numai în astfel de ocazii, de bucurie”, le-a transmis celor prezenţi Arina Moş, directorul DAS Oradea.