Direcția de Asistență Socială Oradea a prelungit protocolul încheiat anul trecut cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Oradea și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor pentru promovarea și realizarea campaniei de informare și prevenție în școli - „Iluzia Fericirii - Ai grijă de tine”.

 

Campania este inițiată în vederea informării și conștientizării cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de substanțe interzise, de promovare a modalităților de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și oferirea de consiliere psihologică gratuită la nevoie. 

În cadrul întâlnirilor lunare din școli, elevii au parte de activități nonformale desfășurate alături de specialiști, cu suportul  unor ochelari achiziționați de Direcția de Asistență Socială Oradea, care imită efectele consumului de substanțe interzise, un experiment care redă efectele cauzate de consumul de substanțe interzise.

Prima activitate din acest an școlar a avut loc la Liceul „Onisifor Ghibu” din Oradea și a avut un impact pozitiv în rândul tinerilor, specialiștii prezenți răspunzând întrebărilor elevilor cu privire la riscurile si efectele consumului de substanțe psihoactive prin activități interactive.

„Văzând o serie din problemele cu care se confruntă tinerii în prezent, am decis, încă de anul trecut, să ne implicăm mai mult și să mergem noi înspre ei, participând în școli cu acest proiect, prin care îi îndrumăm și le stăm la dispoziție oricând au nevoie de sprijinul nostru. Scopul acestei campanii, pentru care s-a și ales numele  “Iluzia fericirii - ai grijă de tine”, este de a realiza faptul că a consuma substanțe interzise pentru a fi fericit sau pentru a-ți depăși condiția este într-adevăr o iluzie, iar aceia care se află într-o astfel de situație pot apela oricând la ajutor de specialitate și pot găsi în noi un sprijin. Direcția de Asistență Socială Oradea, prin doamna psiholog Adela Bradea vine în sprijinul părinților și copiilor, oferind consiliere psihologică gratuită, pentru a depăși situații dificile din viața lor”, a menționat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

În anul școlar 2022 -2023 au avut loc 15 întâlniri în nouă școli și licee orădene, la care au participat peste 400 de copii.

Campania „Iluzia Fericirii - ai grijă de tine” va continua pe durata întregului an școlar 2023-2024, încercând să ajungă în cât mai multe școli și licee din Oradea, pentru a-i ajuta pe tineri să poată lua cea mai bună decizie pentru înlăturarea tentației consumului de substanțe interzise.