Asociația Caritas Eparhial Oradea, Fundația People to People, Universitatea din Oradea și Colegiul Național al Asistenților Sociali (Sucursala Bihor) organizează două evenimente adresate specialiștilor care lucrează în organizații neguvernamentale, în centre de zi pentru copii sau în servicii de tipul after-school, în comunități rurale, sărace și marginalizate.

         

Întâlnirea se adresează personalului direct implicat în furnizarea de servicii: asistenți sociali, educatori, educatori specializați, coordonatori de centre, psihologi.

Pentru asistenții sociali participanți la eveniment, CNASR va acorda credite profesionale.

„Luna martie este marcată de două zile importante: Ziua Femeii și Ziua Anti-discriminare. Pornind de la aceste evenimente, propunem o temă de conferință care are în centru femeia romă. Ne dorim să abordăm subiectul atât în contextul discriminării, cât și ca subiect al programelor de intervenție respectiv parte integrantă, consultată în crearea acestor programe de intervenție”, transmit organizatorii evenimentului.

Programul orientativ (poate suferi modificări) al manifestării este următorul: vineri, 22 martie, între orele 9.00-9.30, cuvânt de bun venit; 9.30-10.00, prezentare în plen: Letiția Mark; 10.30-11.00, prezentare în plen: Cătălina Olteanu; 11.00-13.30, workshopuri; 14.30-15.30, concluzii în plen; 16.00-18.00, moment artistic: Alina Șerban; 18.00-18.30, concluzii și încheiere.

Costurile legate de cazarea și masa participanților sunt asigurate de organizatori. Evenimentul va avea loc la Hotel Continental Forum Oradea, Aleea Ștrandului nr. 1, Oradea.