În contextul răspândirii virusului Covid-19, Rotary Club Oradea 1113 lansează un apel de solidaritate și donații de bani pentru sprijinirea sistemului medical bihorean în lupta cu acest virus contagios.

Despre importanța campaniei de donații, organizatorii transmit: „Afluxul mare de cazuri noi de coronavirus pune la grea încercare sistemul medical bihorean și național. Tocmai de aceea, este absolut necesar să ne unim și să facem donații ca personalul medical să beneficieze de toate condițiile de protecție necesare”, se arată în comunicatul transmis. 

Pe lângă sfaturile autorităților de a rămâne acasă și de a respecta măsurile de igienă, este clubul le amintește orădenilor că este momentul să fim uniți pentru o cauză nobilă: aceea de a contribui la dotarea spitalelor bihorene și la sprijinirea personalului medical.

Bihorenii care vor să se implice în această cauză sunt îndemânați să doneze, 15 lei, 50 de lei, 100 de lei, sau orice altă sumă de bani doresc, pentru a sprijini lupta împotriva Covid-19. Donațiile se pot face direct pe site-ul rotary1113.ro sau prin virament bancar în contul următor: Asociația Rotary Club Oradea 1113, sediul în Sat Santion Nr.343/C, Bors, jud. Bihor,CUI 34169250, nr. Registru special Judecatoria Oradea 15/A/13.02.2015, cont bancar RO44 BACX 0000 0011 0348 2001 - deschis la Unicredit Bank.

Toate fondurile colectate vor fi direcţionate către Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” şi vor fi utilizate pentru achiziționarea de echipamente medicale și materiale sanitare necesare pentru a putea spori resursele cu care medicii și personalul medical salvează vieți.

„Vă reamintim că, recent, Cluburile Rotary din Bihor au strâns, în urma unei campanii de donații, suma de 165.000 lei cu care au contribuit la achiziționarea unui aparat de testare coronavirus. Împreună, suntem mai puternici!”, mai transmit inițiatorii campaniei.