Casei Județene de Pensii Bihor i-au fost repartizate aproape 300 bilete de tratament aferente seriei 17, începând cu data de 30 octombrie, pentru mai multe stațiuni din țară.

Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor a trimis vineri, 16 octombrie, un comunicat de presă, prin care anunță că i-au fost repartizate 295 bilete de tratament aferente seriei 17, începând cu data de 30 octombrie 2020, pentru următoarele staţiuni: Sovata, Băile Herculane, Buziaș, Covasna, Băile Felix, Lacul Sărat, Băile 1 Mai, Mangalia, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Slănic Prahova,Tinca, Tușnad,Vatra Dornei și Căciulata.

Reprezentanții CJP Bihor precizează că Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă TBRCM SA, aflată în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, asigură servicii de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii de bilete de tratament și pune la dispoziția tuturor celor interesați un număr de 3.154 locuri de cazare/serie în cele 13 complexe balneare deținute, după cum urmează: Amara - 488 locuri de cazare, Bala – 206, Bizușa – 74,  Buziaș - 200, Covasna - 302,  Geoagiu - 252, Lacu Sărat - 164, Moneasa - 204, Nicolina - 150, Olănești - 258, Pucioasa - 230, Sărata Monteoru – 166 și Băile 1 Mai-460.

La societatea menționată mai sus, sunt disponibile bilete de tratament în următoarele stațiuni: Băile 1 Mai – Hotel Ceres – 78 bilete, Buziaș – Hotel Silvana - 2 bilete, Covasna – Hotel Dacia – 2 bilete,  Moneasa – Hotel Codru Moma - 10 bilete.

„Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 347/05.02.2020 al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse și a biletului de trimitere eliberat de mediul de familie sau medicul specialist”, se menționează în comunicat.       

Biletele de tratament se pot ridica de la sediul Casei de Pensii Bihor, zilnic, conform programului de lucru, până în data de 21 octombrie 2020, după cum urmează: luni-joi, între orele 8.00-16.00, iar vineri, între orele 8.00-13.00.

Redistribuirea biletelor de tratament neridicate până în 21 octombrie va avea loc începând cu data de 22 octombrie, ora 8.00.

Beneficiarii de bilete de tratament trebuie să știe că au obligația de a se adresa unității balneare fie telefonic sau prin e-mail, în vederea obținerii unei programări pentru efectuarea procedurilor.

„Având în vedere că Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă a reluat activitatea începând cu data de 24 iunie 2020, reiterăm informațiile conform cărora au fost întreprinse acțiuni de prevenire a contaminării cu noul coronavirus pentru perioada în care se desfășoară activități specifice, cu scopul de a proteja clienții și personalul care activează în bazele de tratament balnear. Totodată, aducem la cunoștința tuturor beneficiarilor că în toate unitățile hoteliere au fost implementate măsurile necesare pentru ca facilitățile oferite să fie complet operaționale; circuitele funcționale din bazele de tratament au fost create pentru a oferi asiguraților servicii în condiții de maximă siguranță. Aceste măsuri duc la creșterea numărului de zile de intrare a clienților cu până la 5-8 zile”, mai transmit reprezentanții Casei de Pensii Bihor.

Potrivit acestora, persoanele încadrate în grad de handicap grav, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I, pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. Prin excepţie, aceste categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care să reiasă că se pot descurca singuri (fără însoţitor).

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice.