Miercuri, 26 iunie, între orele 15.00-17.00, se va desfășura ediția cu numărul 6 a proiectului „Oradea donează o pâine”. Scopul organizatorilor este de a oferi minimul existențial, o pâine, unei persoane care, în momentul respectiv, chiar are nevoie de ea.

Potrivit Ioanei Dulca, voluntar în cadrul proiectului, începând din 26 iunie, va fi distribuită pâine, în mod gratuit, în cinci locații, patru dintre ele fiind fixe (Piața Rogerius, Piața Decebal, Oradea Plaza și Piața Nufărul), iar cea de-a cincea va fi mobilă (stația de tramvai din Piața Unirii). Pentru o mai bună desfășurare a evenimentului, echipa „Oradea donează o pâine” îi invită pe toți cei care doresc să se implice în acest proiect umanitar, să vină în punctele de distribuție din locațiile mai sus amintite, pentru a dona pâine.

„Mulțumim, pe această cale, tuturor oamenilor inimoși, care își fac întotdeauna timp pentru a-și ajuta semenii. Reamintim faptul că proiectul nostru se referă la două categorii de oameni: cei care, din puținul lor, vor să ajute donând o pâine și cei care vin efectiv, din necesitate, să ia o pâine. De fiecare dată, când putem fi de folos cuiva, inima noastră se umple de bucurie”, transmit organizatorii evenimentului. Grupul de inițiativă a proiectului este format exclusiv din simpli orădeni, uniți doar de buna intenție de a ajuta.

„Nu suntem un ONG, nu aparținem niciunui cult religios sau coloratură politică și nu suntem sponsorizați de nimeni. Tot ceea ce facem, facem din dragoste pentru semeni, iar prin purtarea noastră, încercăm să-i inspirăm și pe alții”, menționează reprezentanții echipei „Oradea donează o pâine”. Aceștia fac un apel către toți orădenii care le pot furniza informații cu privire la centre sau fundații unde ar fi nevoie de pâine, reamintind faptul că scopul lor prin acest proiect este de a fi de folos cât mai multor oameni, în cât mai multe locații.

Cei care doresc să se implice în acest proiect o pot face și ca voluntari, transmițând această intenție în scris, pe adresa de e-mail: oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/