În după amiaza zilei de marţi, 7 august, a avut loc sfinţirea capelei din incinta Centrului rezidenţial „Casa Frenţiu”. Slujba sfinţirii a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alături de părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial Oradea, în prezenţa echipei de asistenţi şi coordonatori ai centrului şi a celor care deja locuiesc aici.

 

După slujba de sfinţire, toţi cei prezenţi s-au rugat împreună la Paraclisul Maicii Domnului, mărturisind că Ea, Maria, „este cu adevărat de Dumnezeu Născătoare, izvorul îndurărilor, mângâierea celor ce plâng, căutarea celor pierduţi, puternică şi neîncetată mijlocitoare către Dumnezeu …”.

„Casa Frenţiu” nu este un azil şi nu este o casă de bătrâni, ci este casa unei bătrâneţi înţelepte, senine şi respectate; casa unde oamenii pot împărtăşi cu alţii propriile idei şi propriile sentimente; casa omului căruia ochii îi scânteiază de bucurie sau se umbresc de lacrimi şi casa omului ale cărui buze lasă să treacă un strigăt de bucurie sau un suspin de durere.

Centrul Rezidenţial „Casa Frenţiu” este conceput pentru a satisface toate dorinţele. Dotare structură: 24 camere single cu baie proprie, cu sistem de detecţie incendiu, apel medical, aer condiţionat, sistem de televiziune, internet şi telefonie; sistem de supraveghere video în spaţii commune, capelă, spaţii pentru activităţi de terapie ocupaţională, bucătărie proprie, sală pentru servit masa, spaţii de depozitare a alimentelor, spălătorie, uscătorie, călcătorie proprii, grupuri sanitare commune, ascensor modern, living modern, dotat cu tv, video, dvd, bar, curte amenajată.

Serviciile incluse în pachetul de bază sunt: asistenţă şi îngrijire permanentă prin personal calificat, respectiv asistente medicale, infirmiere, personal de serviciu; servicii de spălătorie, uscătorie, călcătorie; meniul zilnic constând în trei mese de bază şi două gustări, preparat de personal calificat, în bucătăria proprie. Servicii medicale: medic medicină generală ori de câte ori este nevoie; administrare tratament oral, injectabil, perfuzabil; aplicare de creme protectoare şi pansamente; asigurarea primului ajutor şi a serviciului de ambulanţă în caz de nevoie; masaj terapeutic, kinetoterapie, reflexoterapie, masaj de relaxare; gimnastică recuperatorie pentru cei care au nevoie; analize medicale cu recoltare la sediul nostru; curăţarea plăgilor şi escarelor.

Servicii speciale: servicii de coafură, frizerie, manichiură, pedichiură; transportul şi însoţirea rezidenţilor la piese de teatru, concerte, vernisaje, filarmonică; excursii şi pelerinaje.

Capacitatea centrului rezidenţial este de minimum 24 persoane şi maximum 52 persoane.

Eugen IVUȚ