De la deschiderea Centrului, până în data de 9 mai, 1.243 de refugiați ucraineni, din care 679 de adulți și 564 de minori, au beneficiat de serviciile oferite de către reprezentanții instituțiilor publice implicate în acest demers sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Bihor, ai organizațiilor din cadrul Grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”, precum și de voluntarii prezenți în cadrul acestuia, unii dintre aceștia fiind chiar refugiați ucraineni.

Persoanele refugiate, sosite la Centru au beneficiat de consiliere specializată și de serviciile de care aveau nevoie în momentul respectiv și pe termen lung. De asemenea, celor peste 1.200 de refugiați veniți la Centru le-au fost donate alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, iar copiilor, inclusiv cărți potrivite vârstei, în limba ucraineană.

Centrul funcționează în municipiul Oradea, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor și în colaborare cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI Bihor).