Centrele de sacrificare a mieilor, în atenţia DSVSA
În cadrul activităţilor complexe desfăşurate de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în ultima perioadă, aceasta a pus un accent deosebit pe condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru a fi autorizate centrele temporare de sacrificare a mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.
În baza Regulamentelor Comisiei Europene şi a cerinţelor generale ale legislaţiei în domeniul alimentelor, toate animalele, inclusiv mieii, se sacrifică doar în unităţi autorizate. Totuşi, prin derogare, acordată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada Sărbătorilor Pascale se pot sacrifica miei şi în alte puncte sau centre de tăiere, organizate de autorităţile locale în locuri ori spaţii special amenajate numai pentru o perioadă limitată de timp, dotate în mod corespunzător cu ustensilele strict necesare tăierii, jupuirii şi eviscerării mieilor. Pentru aceasta este necesar a se îndeplini unele condiţii, cum ar fi cele de deplasare a mieilor la centrele de sacrificare special amenajate, condiţii optime în timpul transportului şi expunerii acestora spre vânzare, dar şi în timpul sacrificării.
În vederea obţinerii derogării şi autorizării temporare, după finalizarea amenajărilor, administratorul sau persoana responsabilă va depune la sediul DSVSA Bihor documentaţia specifică în astfel de cazuri, în baza căreia se vor face verificări la faţa locului şi se va emite autorizaţia sanitară veterinară pe o perioadă limitată.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.