Studentii voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Mediciniști din Oradea (ASMO) organizează în perioada 3-7 decembrie 2018  a şasea ediţie locală a proiectului naţional „Donează sânge! Fii erou!”. Pe lângă Oradea, campania se desfășoară și în alte 10 centre universitare din ţară şi anume: București, Cluj, Iași, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanţa, Timișoara, Târgu-Mureș și Galați.

 

Proiectul “Donează sânge! Fii erou!“  își propune să promoveze spiritul civic al comunităţii noastre, al adevăratelor valori, prin organizarea unor activităţi de suflet.  Prin acest proiect se urmărește învingerea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele românești, prin organizarea unei campanii de donare de sânge care se desfășoară pe parcursul a cinci zile la nivel naţional. Se doreşte, această campanie, informarea şi sensibilizarea comunităţii cu privire la actul donării șI mobilizarea a cât mai mulţi oameni pentru ca aceştia să vină să doneze sânge, să vină in sprijinul celor care au nevoie de transfuzii sangvine pentru a putea supraviețui, atât pe timpul desfășurării campaniei, cât și în afara acesteia. 

Voluntarii ASMO lucrează împreună cu voluntarii asociaţiilor partenere pentru a transmite mesajul cât mai multor oameni și pentru a invita cât mai multă lume să se alăture cauzei noastre, să devină eroi ! Asociațiile partenere implicate sunt : Crucea Roșie Oradea, Beard Brothers Oradea, SSCR Oradea, Uniunea studentilor din Oradea, ASEO (asociatia studentilor economisti din Oradea), ASIO (asociatia studentilor Ingineri din Oradea), ASFO (asociatia studentilor farmacisti din Oradea), ELSA (The European Law students’ association Oradea), ALUMNI, ASUO.

„Avem nevoie de susţinerea tuturor pentru succesul acestui proiect. Dorim să vă avem alături într-un număr cât mai mare în atingerea obiectivelor noastre: de a modela comunitatea, de a promova valorile sociale prin susţinerea şi salvarea vieţilor omenești.

O unitate de sânge donată salvează trei vieți ! Salvează trei oameni care au nevoie de transfuzii de sânge pentru a putea supraviețui”, transmit voluntarii.

Orădenii care vor să doneze sânge în cadrul acestei campanii sunt aşteptaţi la

Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, strada Louis Pasteur, nr. 30, în perioada 3-7 decembrie 2018, între orele 7:30-11:30.