Astăzi, 20 aprilie, la Arena Antonio Alexe, a avut loc Bursa Locurilor de Muncă, în organizarea AJOFM Bihor. Dacă în prima oră de la deschidere 500 de orădeni au trecut pragul arenei, numărul lor a crescut la peste 1.100, la orele prânzului.

La Bursa din acest an s-au prezentat 68 de angajatori care au oferit peste 1200 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, 150 de locuri de muncă s-au adresat absolvenţilor de studii superioare. Angajatorii prezenți au oferit locuri de muncă din domenii de activitate diverse, precum: comerț, industria automotive, industria prelucrătoare, producție, servicii, sănatate sau turism. Majoritatea ofertelor s-au adresat absolvenţilor de studii medii sau şcoală profesională. „Ne-am bucurat de interesul orădenilor încă de la deschiderea oficială a Bursei. În intervalul orar 9.00-10.00, peste 500 de persoane în căutarea unui loc de muncă au fost prezente la Arena Antonio Alexe”, a spus managerul AJOFM Bihor, Bekesi Csaba. „Avem atât vizitatori care au deja un loc de muncă şi sunt curioşi de alte oferte, cât şi beneficiari înscrişi în baza de date a AJOFM Bihor. Pentru cei din urmă am introdus un sistem nou. Îi ajutăm să se orienteze spre standurile unde sunt oferte profesionale potrivite pregătirii şi experienţei lor, iar la plecare îi rugăm să completeze o fişă despre experienţa pe care au avut-o la întrevederea cu potenţialii angajatori”, a mai explicat managerul AJOFM Bihor. Astfel, insitituţia îşi îndeplineşte rolul de mediator şi consilier al persoanelor aflate în căutarea unui job.

Până la orele prânzului, peste 1200 de bihoreni s-au prezentat la Bursa Locurilor de Muncă. Dintre aceştia, 380 de persoane au fost selectate pentru un interviu viitor sau în vederea angajării.