Ploaia s-a oprit la timp și a răcorit puțin atmosfera, pentru ca luni, 1 august, prima zi din postul Adormirii Maicii Domnului, să fie perfectă pentru a fi dăruită persoanelor cu dizabilități.

Aproape 100 de persoane cu dizabilități diverse din Oradea și Bihor au petrecut luni, 1 august, o zi minunată pe lacul Merita, de la Cheresig, unde s-au putut bucura de activități recreative. Este vorba despre persoane care fie trăiesc independent, fie provin din familii, din locuințe protejate sau din centre rezidențiale.

Caiacul, popicele, cărțile de joc, culesul murelor, socializarea, servirea mesei de prânz cu prietenii, dar și degustarea deliciosului suc de mere bio de la Merita au fost atracțiile zilei. Au fost clipe minunate de vacanță, oferind contur colaborării din cadrul frăției Integrare Dizabilitate (ID) Oradea, prin organizațiile membre care au participat la acest eveniment.

„Persoanele cu dizabilități au provenit din medii diferite: familii, centre rezidențiale, locuințe protejate sau au fost chiar persoane independente. Succesul acestei zile este o dovadă că independența persoanei cu dizabilități este o normalitate pe care aceasta o merită din plin, iar comunitatea trebuie să o susțină...”, a declarat părintele Laurențiu Lazăr, președintele Fundației de Scleroză Multiplă Bihor.

Prin intermediul ziarului CRIȘANA, părintele Laurențiu Lazăr a ținut să aducă mulțumiri: fermei Merita, care a oferit locul de găzduire și deliciosul suc natural de mere; proiectului Caiac Smile și echipei sale, pentru experiența de pe lac; celor de la Rotary Club Oradea, pentru susținerea acestui proiect; Consiliului Județean Bihor, pentru cofinanțarea acestui proiect; Asociației Deficienților Locomotori Bihor și lui Ovi Milian, pentru mobilizare; Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, pentru colaborare; echipei de organizare și voluntarilor acestei inițiative, organizată pentru ID Oradea de către Fundația de Scleroză Multiplă Bihor și Asociația Deficienților Locomotori Bihor: Amalia Bodnar, Ioni Roșan, Lăcrimioara Amăriuței, Valeria Grosu, Ioana Fabiola Vatlavic, Cristina Țenț, Tania Dobra, Lucian Vancea, Mark Hajdu, Dolores Chivu, Shehade Karsifi Loujaina, Lencar Geanina și Ioana Bejan.