Cea mai longevivă campanie de donare de sânge din țară, Blood Network, inițiată de organizatorii Untold și Neversea a ajuns, în weekend, la Oradea. Peste 400 de orădeni au donat sânge sau s-au înscris să doneze săptămâna trecută.

Donatorii au fost așteptați la caravana mobilă sâmbătă, 25 iunie și duminică, 26 iunie, în Piața Unirii, între orele 08.00 și 14.00. Sâmbătă dimineața, la ora 10.30, conform organizatorilor, erau înscrise, pentru donare, 410 persoane. 110 urmau să doneze sânge în caravana mobilă din Piața Unirii și 300 la Centrul de Transfuzii din Oradea, de luni până vineri.

„Am avut persoane care s-au înscris și la Neversea dar cei mai mulți au preferat Untold”, a spus una dintre organizatoare.

Pentru prima dată, în acest an, cei care au donat sânge la caravana mobilă și s-au înscris în baza de date „Și eu donez” au primit un abonament gratuit la Untold sau Neversea, iar cei care urmează să doneze în centrele de transfuzii primesc un voucher de reducere pentru achiziționarea abonamentului la festival. Donarea la caravana mobilă s-a făcute în limita locurilor disponibile.

În cei 8 ani de Blood Network, peste 18.000 de oameni au donat sânge la caravana mobilă și în centrele de transfuzii din întreaga țară. În 2021, în cadrul campaniei, s-au recoltat 1.209 de litri de sânge de la aproape 2.687 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.