Într-o lume agitată și uneori indiferentă, Asociația Pro Bambini din Oradea a adus bucurie și speranță în viețile a 50 de familii în prag de sărbători.

Și în acest an, organizația a coordonat campania de distribuire de alimente către familiile aflate în nevoie.

Familii întregi au fost îmbrățișate de gestul cald al Asociației Pro Bambini. Printre acestea se află și o familie cu șapte copii din Oradea, care au mărturisit că este prima oară când simt că cineva se gândește cu adevărat la ei în această perioadă specială.Crina Dobocan, președintele Asociației Pro Bambini, și Valeria Bunica, directorul executiv al ONG-ului, au fost inimile acestei nobile acțiuni.

,,Poate ceea ce noi facem este, așa cum spunea Maica Tereza, ,,o picătură într-un ocean cu apă", dar privirile pline de bucurie ale copiilor și aceste mesaje de mulțumire ne hrănesc sufletele și ne determină să ne implicăm și mai mult acolo unde este nevoie”, au declarat acestea, subliniind importanța fiecărui gest de solidaritate.

Beneficiarii pachetelor au fost selectați cu grijă de către conducerile școlilor din Oradea și județ, de unde provin copiii sprijiniți. Aceasta a fost o dovadă a colaborării strânse dintre Asociația Pro Bambini și comunitatea școlară, unde solidaritatea și grija pentru cei mai vulnerabili se transformă în fapte concrete.

Această campanie de alimente de Crăciun este parte integrantă a proiectului social intitulat ,,Dăruind vei dobândi - jucării pentru copii”, aflat la a XVI-a ediție. Proiectul a primit sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, școlilor din Oradea și județ, precum și al angajaților Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea, al Asociației Crișana VI, al creatoarei de modă Ioana Silaghi, al profesoarei Cristina Laza și al Clubului Sportiv ,,Rune”.

Prin intermediul ziarului CRIȘANA, Asociația Pro Bambini transmite sincere mulțumiri tuturor celor care au sprijinit această frumoasă acțiune.

„Cu ajutorul vostru, lumina și căldura sărbătorilor au ajuns în casele celor care, poate pentru prima dată, simt că nu sunt uitați de lume. Un gest mic pentru unii, dar important pentru acele familii în nevoie!”, a subliniat Crina Dobocan.