În parcul Olosig din Oradea, a avut loc joi, 14 septembrie, inaugurarea celor două aparate de joacă pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul a fost inițiat de către Asociația Deficienților Locomotori Bihor, ACS Progress Oradea, Asociația Frends Oradea, în parteneriat cu Primăria municipiului Oradea și Decathlon.

Evenimentul caritabil „Joacă pentru ce contează” a făcut posibilă strângerea sumei de 29.000 de lei din partea întregii comunități bihorene și, astfel, copiii și tinerii cu dizabilități din Oradea se pot bucura și se pot juca în acest parc împreună.

La eveniment au participat Ovidiu Milian, președintele Asociației Deficienților Locomotori Bihor, Karmen Chimerel, managerul de proiect și Arina Moș, senator de Bihor, cea care a fost liantul dintre asociație și managerul de proiect, cunoscând realitățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, în special copiii.

„Mulțumesc tuturor celor care au donat pentru acest proiect, în special echipei mele de organizare care a răspuns prezent la orice problemă întâmpinată pe parcursul derulării proiectului, mă înclin în fața fiecărui orădean în parte, tuturor voluntarilor și Primariei municipiului Oradea, pentru montarea acestor aparate de joacă! „ Fă lucruri mici cu dragoste mare!”, a declarat Ovidiu Milian, președintele ADL Bihor.

Aparatele de joacă au fost inaugurate și s-au bucurat de ele din prima zi copiii speciali de la „Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea”, care au fost însoțiți de profesorii lor şi de prof. Carmen Ilisie, directorul adjunct al centrului.

Începând de joi, 14 septembrie, toți copiii, inclusiv cei cu dizabilități, se pot juca împreună în acest parc.