Bărbatul de 66 de ani agresat în 31 martie de doi tineri, care l-au bătut cu pumnii şi picioarele pe scările unui pasaj din Brașov, va avea o locuință, dantura refăcută gratis și peste 90.000 de lei în cont. Un medic din București, impresionat de povestea bărbatului, s-a implicat în ajutorarea lui.

Surse judiciare au declarat că bărbatul de 66 de ani, din Vrancea, care lucra cu ziua în județul Brașov, ar fi declarat că scandalul cu cei doi agresori a pornit după ce acesta le-ar fi cerut o sumă de bani pe care i-o datorau.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei doi tineri de 18 și 23 de ani, care sunt în prezent în arest, au fost filmați în timp ce îl loveau cu cruzime pe bărbatul de 66 de ani. Unul dintre ei a prezentat o altă variantă, aceea ca bătrânul i-ar fi surprins când distrugeau un obiect și ar fi încercat să-i oprească, lucru care i-ar fi deranjat. Incidentul a fost suprins de camerele de supraveghere.

Victima a fost găsită în stare de inconştienţă, de un agent de pază.

La spital, viața lui Dumitru Neculai, care nu avea nici acte de identitate la internare, s-a schimbat complet. Zeci de oameni impresionați de situația în care se află s-au oferit să-l ajute, printre ei aflându-se și un medic din București. Vasi Rădulescu a postat un anunț pe Facebook și a reușit să strângă de la români din toată țara peste 90.000 de lei.

"Sunt oameni care vor să-și doneze casele. Din Neamț, Vaslui, Satu Mare. Incredibil. Peste zece medici stomatologi s-au oferit să-i repare dantura. Câțiva prieteni mi-au zis că îi suportă chiria într-un apartament pentru un an. Și o asigurare medicală privată. Sunt oameni care au donat și au rămas cu 2-3 lei în cont. Dacă apar probleme, îi rog să-mi scrie și îi ajut eu, din banii mei. Cinci asociații s-au oferit să-l primească în centre speciale. Suntem la 90.000 de lei doar la mine. O să calculăm bine fiecare pas. O sumă mare dată imediat îl poate distruge. Ne vom asigura că va primi lunar atât cât să nu ducă lipsă de nimic. Îl văd într-o gospodărie, nu apartament", este mesajul postat de medicul Vasi Rădulescu, pe rețeaua de socializare.

Bătrânul a fost vizitat la spital de zeci de persoane. Medicii spun că acesta va rămâne internat de Paște.

"Oamenii s-au mobilizat. Vin în spital să-l vadă. Asta îl obosește și pe el foarte mult, vin persoane necunoscute să-l vadă, să-l compătimească. Are un traumatism facial, fractură de piramidă nazală, rămâne internat până după Paște. Este internat la Neurochirurgie. A venit un doctor din București, Vasi Rădulescu și el se ocupă de toată problema aceasta pentru ajutorare, i-a găsit un medic, s-au strâns niște bani într-un cont deschis de dumnealui, o chirie", a declarat Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Braşov.

Agresorii au fost arestați preventiv pe 1 aprilie, însă au contestat decizia instanței. "Agresiunea a avut loc în jurul orei 2.40, în pasajul Rainbow din municipiul Brașov. Doi tineri, unul de 18 ani din județul Botoșani, iar celălalt de 23 ani, din județul Buzău, au agresat un bărbat de 66 ani din județul Vrancea. Cei trei se cunoşteau anterior și ar fi intrat în conflict din cauza unei sume de bani. Cei doi au fost surprinși de agentul unei societăți de pază. Au fost reținuți de către polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior instanța a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Ei sunt cercetati sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul a suferit vătămări pentru a căror vindecare personalul medical a apreciat că ar fi necesare 16 - 18 zile de îngrijiri medicale", a declarat Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Anchetatorii au luat în calcul și schimbarea încadrării juridice a faptei.