Sportivii amatori, persoanele care cochetează cu ideea alergării, familiile sau grupurile de prieteni sunt invitați la ediția de debut a concursului de alergare „Crosul Cetății” care va avea loc luna viitoare, pe 19 august. Acesta se va desfășura pe două distanțe, 10 sau 3,3 km.

Pentru unii poate fi marea realizare, iar pentru alții un antrenament bun înaintea unui semimaraton sau maraton în condiții de concurs. În data de 19 august, va avea loc ediția de debut a concursului de alergare „Crosul Cetății”.

„Dacă obișnuiți să alergați sau chiar sunteți un împătimit al concursurilor de alergare, puteți alege traseul Cross de 10 km. Dacă sunteți novice în tainele alergării sau nu aveți pregătirea fizică pentru o cursă mai lungă, puteți opta pentru traseul Mini de 3,3 km. Acest traseu va fi unul prietenos, indiferent de vârstă sau de pregătirea fizică. Puțin jogging înainte și ne putem mândri cu toată familia la linia de finish. Ce ziceți de o fotografie de familie, unde părinții, copiii și bunicii apar cu toții cu medalia de finisher?”, se afirmă în comunicatul organizatorilor.

Înregistrările pentru traseele Cross sau Mini se pot face pe pagina oficială a evenimentului xterrasport.ro/crosulcetatii până la data de 10 august. Toți cei înregistrați vor primi, în kitul de start, un tricou tehnic personalizat, vor beneficia de hidratare și revitalizare pe traseu, vor avea asistență medicală asigurată, iar cei care termină cursele vor primi medalie de finisher. Cei clasați pe podium vor primi cupe și alte cadouri.

Pe copiii între 04 și 14 ani îi așteaptă o cursă specială cu înscriere gratuită, denumită Superhero Run (Cursa Supereroilor). Aceasta va avea o lungime de 500 m și va avea loc în incinta Cetății. Copiii sunt încurajați să participe costumați în supereroul lor preferat sau orice alt personaj îndrăgit, pentru a transforma Cetatea în tărâmul supereroilor. Costumul de supererou nu este obligatoriu, dar copiii care aleargă costumați vor participa la Tombola Supereroilor, la care extragerea câștigătorilor se va face pe baza numerelor de concurs. Nu va fi interzisă participarea adulților costumați la cursa copiilor, ba dimpotrivă.

Superhero Run are și un substrat caritabil: în cadrul evenimentului vor fi adunate donații pentru evenimentul „24 de ore pentru un zâmbet”, beneficiară fiind secția de oncologie pediatrică a Spitalului „Dr. Gavril Curteanu”. Urna „24 de ore pentru un zâmbet” se va afla în centrul competițional din Cetate pe durata evenimentului. Supereroii de la competiție vor alearga, așadar, pentru o cauză nobilă, vor salva vieți.

Crosul Cetății se dorește a fi un festival al alergării, un eveniment de promovare a vieții active și al unui stil de viață sănătos.

„Se caută voluntari pentru eveniment, pentru intervalul de timp 08.00-14.00. Cei interesați sunt rugați să ne contacteze pe Facebook, prin mail la adresa contact@xmanromania.ro sau prin telefon la numărul 0727/707.404”, se afirmă în comunicatul organizatorilor, Clubul Sportiv Xterra Bihor.