Prichindeii care frecventează Creșa de vară din Oradea au parte de activități distractive și educative, menite să le dezvolte imaginația și creativitatea.

Pe perioada vacanței de vară (iulie-august), ca formă de sprijin pentru orădenii care nu au altă alternativă de supraveghere a copiilor de vârstă antepreșcolară și care au fost înscriși în anul școlar 2019-2020, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, la inițiativa conducerii Primăriei Oradea, a dispus înființarea „Creșei de vară”.

Modul în care copiii percep lumea este plină de zâmbete și veselie, iar la Creșa de vară, prichindeii au parte de un program interesant, beneficiind de cele mai bune condiții de siguranță sanitară.

„Prin explorarea mediului, copiii observă schimbările din natură. Acestea au fost material de inspirație pentru realizarea micilor opere de artă create de copiii. Lumea minunată din creșă îi ajută pe copii să nu simtă tensiunea creată de pandemie și să își trăiască copilăria dincolo de temeri și frici. În această perioadă, copiii se bucură de revenirea la creșă, participând la activități de joc și mișcare în aer liber prin care își dezvoltă motricitatea”, ne-a declarat Consuella Govor, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

Având în vedere cerința prevăzută în Ordinul Nr. 1076/2020, prin care trebuie asigurată o suprafață minimă de 4,5 mp/copil, solicitarea de revenire în creșă a fost onorată în limita locurilor disponibile, raportate la spațiul existent în creșe. De precizat că acest serviciu – Creșa de vară - este furnizat temporar (pe perioada verii, iulie-august) și nu este asimilat procedurii de înscriere în anul școlar viitor 2020 – 2021.

„Două dintre creșe - Creșa nr. 4 „Scufița Roșie” (situată pe str. Onisifor Ghibu nr. 16) și Creșa nr. 7, „Albă ca Zăpada” (situată pe str. Călugăreni nr. 4A), rămân închise pe perioada verii, din cauza lucrărilor de extindere care afectează și spațiul interior, în acest caz părinții urmând să se adreseze creșelor din proximitatea acestora. În medie, aproximativ 127 de copii, majoritatea cu vârsta de un an, un an și jumătate, frecventează zilnic creșa”, a menționat interlocutoarea noastră.