Orădenii au posibilitatea să direcționeze 3,5% din impozitul pe venit, indiferent de sursa acestuia, către o organizație, asociație sau fundație din domeniul social.

Având în vedere vremurile dificile pe care le trăim şi care îi afectează în special pe cei aflați în dificultate, persoane cu dizabilități, vârstnici, familii cu mulți copii şi alte situații, pentru a veni în sprijinul comunității locale, Direcția de Asistență Socială Oradea doreşte să le reamintească orădenilor că au posibilitatea de a redirecționa un procent de 3,5% din impozitul pe venit, indiferent de sursa acestuia (salariu, drepturi de autor, pensie, dividende etc.), către o organizație, asociație sau fundație din domeniul social, care militează pentru o cauză în care ei cred, până la data de 25 mai 2021 inclusiv, conform prevederilor Legii 571/2003 privind Codul fiscal.

Totodată, DASO reamintește şi firmelor faptul că au posibilitatea de a dona 20% din impozitul pe profit către orice organizație nonprofit. Legea 30/2019 a permis microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit din impozitul pe venit.

„Este o facilitate gratuită, menită să susțină activitatea și cauzele sociale, care se face prin completarea şi depunerea unui formular. ONG-urile se bazează pe ajutorul comunității şi au nevoie de fiecare dintre noi pentru a-şi putea continua activitatea”, transmit, printr-un comunicat de presă, reprezentanții DASO.