Spitalul Clinic Pelican din Oradea transformat în spital suport Covid pentru forme grave și critice de boală precum și prin vaccinarea populației la centrul de vaccinare de aici, a obţinut rezultate recmacabile.

 

Încă de anul trecut, Medicover România, singurul furnizor de servicii medicale private cu experiență internațională din România, a înființat în cadrul Spitalului Pelican o secție de suport Covid și un compartiment de terapie intensivă Covid, separate de celelalte secții, punând astfel la dispoziție 46 de paturi, din care 20 paturi de terapie intensivă. În luna martie 2021, spitalul a primit prin ordinul Ministerului Sănătății cea mai înaltă calificare: spital de nivel 1 unde pot fi tratați pacienți cu forme dintre cele mai severe de coronavirus.

În prima linie a eforturilor de combatere a pandemiei s-a aflat echipa de terapie intensivă de la Spitalul Pelican, formată din 66 de cadre medicale din care fac parte: medici primari și specialiști, medici rezidenți, asistenți medicali și infirmiere. Folosind aparatură de ultimă generație, în cele mai bune condiții de spitalizare, echipa de terapie intensivă a Spitalului Pelican a tratat peste 500 de pacienți proveniți dintr-o arie geografică mare.

„Îi mulțumesc echipei de cadre medicale care asigură suportul Covid pentru eforturile, nu de puține ori supraomenești, și implicarea necondiționată în tratarea pacienților. Prin continua lor grijă și reziliența de care au dat dovadă, am reușit să salvăm sute de vieți” a declarat Florinela Cîrstina, directorul general Medicover România.

În cadrul Spitalului Pelican din Oradea au fost tratați pacienți Covid din București, județele Cluj, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Vâlcea și Dolj. Au fost și lupte pierdute, dar spiritul de echipă, încrederea și profesionalismul i-au ajutat pe medici să continue să se dedice celor în suferință.

Cadrele medicale din secția de suport Covid și-au oferit întreaga pricepere și i-au încurajat încontinuu pe pacienți și familiile lor. De multe ori medicii de la secțiile Covid și ATI Covid au fost cei prin care pacienții au ținut legătura cu familiile lor.

 

Peste 25.000 de vaccinări

Spitalul Pelican a adus un aport deosebit și în sprijinirea campaniei naționale de vaccinare.  De la debutul campaniei de vaccinare, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea s-au efectuat peste 25.000 de vaccinări anti-Covid, în majoritate cu ser BioNTech Pfizer. Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este singurul centru de vaccinare din nordul țării care funcționează în cadrul unui spital privat. De asemenea, pe lângă echipele medicale desemnate să desfășoare procesul de vaccinare, siguranța persoanelor este dublată de prezența echipajelor medicale de ambulanță și de supravegherea medicului specialist epidemiolog, dr. Budea Adina.

Spitalul Pelican Medicover este singurul spital din Oradea care a intrat în campania națională de vaccinare destinată tinerilor de peste 16 ani. Maratonul vaccinării pentru adolescenți a început luni, 31 mai, la Oradea. Campania de vaccinare de la Centrul Pelican Oradea este coordonată de către dr. Miculschi Gabriela.