Deoarece, la 18 august, îi înceta mandatul de manager al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, medicul Sorin-Luigi Vesa a convenit cu primarul Petru Mlendea-Căluș instituirea unui interimat de o lună la conducerea unității spitalicești beiușene.

La 18 septembrie, când interimatul a luat sfârșit, dr. Sorin-Luigi Vesa a anunțat că nu dorește să mai continue la conducerea Spitalului Municipal Beiuș. În aceste condiții, declara primarul Mlendea-Căluș, a decis numirea ca manager interimar, pentru o perioadă de cinci luni, a medicului Monica-Virginia Teaha, până atunci directoare medicală a spitalului. Totodată, a mai precizat edilul, în acest interval de timp, va trebui organizat concursul pentru postul de manager al unității spitalicești beiușene.

Absolventă a Facultății de Medicină din Timișoara în anul 1993, Monica-Virginia Teaha este doctor în științe medicale din 2010 și medic primar în specialitatea medicină de laborator. În perioada 1994-2010 a fost cadru universitar la Facultatea de Medicină de la Oradea. Tot din 1994 și până în prezent activează la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu” Beiuș, unde a fost numită director medical în anul 2012.

Cât privește obiectivele imediate ale noului manager al Spitalului Municipal din Beiuș, medicul Monica-Virginia Teaha își propune continuarea proiectelor aflate în derulare – reabilitarea termică și energetică a Staționarului 1 (Spitalul Nou) și sistemul integrat de telemedicină – toate acestea pentru realizarea unui act medical de calitate.