Un remediu care ajută foarte mult organismul să-şi revină în urma stresului şi chiar să prevină astfel de stări este extractul de ginseng.

 Acesta creşte capacitatea organismului de a se adapta condiţiilor de viaţă neprielnice, îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, activitatea mentală, nivelul energetic şi vigoarea, reglează funcţiile tuturor sistemelor din organism, mai ales pe cele ale sistemului endocrin.
Ginsengul sensibilizează organismul şi măreşte volumul glandelor suprarenale, fapt care le ajută să reacţioneze mai bine, avînd capacitatea să producă un efect bidirecţional şi de normalizare a funcţiilor fiziologice confruntate cu stresul. Foarte bune sunt şi vitaminele, mai ales cele care conţin antioxidanţi. Vitamina B1 hrăneşte şi protejează suprarenalele de epuizare în cazul instalării stresului. Un tratament compus din vitaminele C, B1 şi B6 este foarte eficient pentru îmbunătăţirea vizibilă a reacţiei organismului la stres. Un alt mod eficient de a preveni şi combate stresul este consumul zilnic al fructelor de cătină albă, în stare proaspătă. Se iau cîte 7-8 bobiţe dimineaţa, condiţia fiind ca seminţele din fructe să fie măcinate bine între dinţi. Aceste fructe conţin întreg complexul de vitamine B.