Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea a  organizat luni, 19 februarie, seminarul on-line cu tema „Educația pentru alimentație sănătoasă. Introducere în cultura și civilizația gustului”.

Activitatea s-a adresat tuturor elevilor, studenților, părinților și profesorilor   interesați în conștientizarea importanței unui stil alimentar sănătos ca parte integrantă a unei personalități armonioase și echilibrate. Seminarul a făcut parte din Proiectul „Clubul Prietenilor TopFormalis”, ediția a VIII-a, inclus în Calendarul Activităților Educaționale Județene al Inspectoratului Școlar Județean Bihor. La activitate au participat aproximativ 80 de  persoane din aproape toată țara, acestea având posibilitatea să facă un valoros schimb de experiență cu formatorul – prof. dr. ing. Dorin Popa, președintele Asociației „Millesime” Oradea. Pe parcursul seminarului, formatorul a prezentat rolul fiecărui analizator senzorial în construirea unei „imagini” integratoare privitor la percepția alimentelor, insistând asupra importanței văzului, mirosului, gustului, respectiv tactilului în savurarea produselor alimentare. De asemenea, au fost identificate o serie de note diferențiatoare între alimentele naturale și cele procesate sintetic, elemente ce pot fi identificate cu relativă ușurință cu ajutorul modalităților senzoriale menționate. Concluzia cu care Dorin Popa și-a încheiat prezentarea a fost aceea că pentru un stil de viață sănătos este foarte important ca fiecare persoană să trăiască bucuria de a consuma produse alimentare de calitate, într-o ambianță plăcută, respectiv cu participarea tuturor simțurilor aflate într-o relație de sinestezie perfectă. La finalul întâlnirii, toți participanții au promis că vor aplica cele învățate în viața de zi cu zi, respectiv în activitatea didactică curentă cu elevii lor.