Pereţi scorojiţi, faianţă căzută, igrasie, mobilier vechi de trei decenii, grupuri sanitare infecte – de asta au parte pacienţii internaţi într-unul din pavilioanele secţiei de Psihiatrie a Spitalului Municipal Oradea.

Pentru că unul dintre pacienții internați în Pavilionul 3 al secţiei de Psihiatrie a Spitalului Municipal, din strada Louis Pasteur, a trimis presei fotografii, plângându-se de condițiile din saloane, managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea, a organizat ieri după amiază o conferință de presă. Fără a ascunde deloc problemele, ba din contră, punându-le pe tapet, psihiatrul Adrian Bumbu a spus că secția a fost renovată ultima dată în 2007. „Nici noi nu suntem mulțumiți de cum arată lucrările și am încercat să schimbăm situația. Am organizat două licitații în ultimele două luni dar le-am anulat pentru că nu am găsit firme care să se ocupe de lucrări. Avem alocați 145.000 de lei pentru reparații, dar nu vine nimeni”, a spus medicul care a subliniat că de vină pentru starea în care este pavilionul sunt și pacienții, unii cu probleme psihice severe. Întreaga poveste a pornit de la mai multe fotografii și filmulețe trimise presei de către un bărbat care a fost internat în spital săptămâna trecută. În imagini se poate observa igrasie, pereți scorojiți, vopsea căzută, plăci de faianță desprinse, WC-uri murdare și fără capac și calorifere ruginite. Nici exteriorul pavilionului nu arată grozav: clădirea parcă stă să cadă, spaşiul verde este neîngrijit, iar trotuarele de acces sunt sparte şi denivelate.

Bărbatul spunea că medicii i-au spus să bea apă de la duș pentru a-și lua medicamentele, dar i-a refuzat.

„De-aici ar trebui să-şi ia medicamentele doamna ministru al Sănătăţii şi să stea o noapte aici. Nici în puşcărie nu sunt condiţii din astea”, afirma bărbatul în filmarea transmisă presei.