La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, a avut loc, zilele acestea, întâlnirea lunară din cadrul programului „Şcoala părinţilor”, program dezvoltat de DASO şi susţinut de un specialist în domeniul de interes al părinţilor.

 

De această dată, tema a fost „Prevenţia gripei şi a virozelor respiratorii”, temă abordată de Luminiţa Rob, cadru medical şi coordonatorul Creşei nr.2, „Picioruşe vesele”. „Salutăm şi ne bucurăm de prezenţa dumneavoastră în număr aşa de mare la această întâlnire, vă mulţumim pentru încrederea acordată apelând la serviciile acordate în creşă. Consider că, prin acest program, „Şcoala părinţilor”, venim în sprijinul dumneavoastră cu sfaturi şi soluţii oferite de specialişti în domeniul creşterii, educaţiei copiilor şi, nu în ultimul rând, al sănătăţii acestora”, a spus Arina Moş, directorul DAS Oradea.

Programul „Şcoala părinţilor” se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 4 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

Copiii de vârstă antepreşcolară, al căror sistem imunitar nu este încă pregătit pentru a înfrunta diversele boli specifice sezonului rece, sunt cei mai expuşi la virusul gripal.

Cea mai frecventă întrebare a părinţilor în această perioadă este: când trebuie să se îngrijoreze pentru simptomele gripei şi să apeleze la serviciile medicilor specialişti?

În cadrul întâlnirii, părinţii au aflat informații despre importanţa cunoaşterii diferenţei dintre simptomele gripei şi cele ale unei răceli specifice sezonului rece, precum şi manifestările simptomatice ale gripei şi modalităţile de abordare ale acesteia.  

Un alt aspect discutat a fost prevenţia, importanţa igienii mâinilor - principala cale de transmitere a virusurilor/microbilor care duc la îmbolnăviri, evitarea contactului cu persoanele bolnave, cea mai bună profilaxie rămânând vaccinarea antigripală.

Chiar dacă beneficiarii serviciilor de creșă sunt copiii, în fiecare lună, DAS Oradea se îngrijește ca părinții acestora să înteleagă şi să gestioneze mai bine nevoile lor.