Centrul de Oncologie al Spitalului Municipal a fost reorganizat începând de vineri, 1 noiembrie. Conform conducerii unității, reorganizarea s-a făcut pentru a se asigura un acces imediat al pacientului la realizarea actului medical și pentru condiții mai bune de administrare a chimioterapiei.

 

Conform noii structuri, parterul Corpului C este destinat exclusiv pentru funcțiunea de registratură medicală, registrul de cancer, cabinete de ambulatoriu în specialitatea oncologie medicală, radioterapie și hematologie. Aici sunt 6 cabinete medicale în specialitatea oncologie medicală, cu program de lucru zilnic între orele 11.00-13.00, acoperind nevoia de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate. Medicii solicită programarea pacienților în intervalul orar menționat, care va permite acordarea consulturilor în condiții de respect fața de pacient.

Etajul I este destinat, de vineri, exclusiv pentru Spitalizare de zi Oncologie, Radioterapie și Hematologie, cu 17 saloane cu două paturi, un salon cu un pat, fiecare cu grup sanitar propriu, sală de tratamente, cu punct de recoltare, sală de consultație, cabinete medici, sală asistente medicale, cu urmatoarea repartizare: 20 de paturi de oncologie medicală (10 saloane) – chimioterapie, 10 paturi radioterapie (5 saloane) și 5 paturi hematologie (3 saloane).

Etajul II este destinat Secției Clinice de Oncologie cu 35 paturi, dispuse astfel: 17 saloane cu două paturi și grup sanitar propriu și un salon cu un pat și grup sanitar propriu.

La etajul III se află Secția Clinică de Hematologie, iar la etajul IV Secția de Radioterapie. Centrul Oncologic a fost reorganizat pentru a se asigura un acces imediat al pacientului la realizarea actului medical și condiții de administrare a chimioterapiei cu respectarea drepturilor pacientului: în salon de două paturi, cu îngrijirea și discreția aferentă, față de fosta sala de administrare a chimioterapiei care funcționa de la înființare, cu 30 de pacienți în același spațiu.

De asemenea, vineri s-a înlocuit, în baza unei achiziții publice (publicată pe site-ul spitalului public), sistemul informatic integrat medical, la jumătate din cheltuiala softului anterior. Trecerea la noul soft medical a creat involuntar un disconfort în primirea și înregistrarea pacienților, în primele ore ale dimineții. Din păcate, această procedură de trecere a spitalului public pe noul soft închiriat de spital, se suprapune nepotrivit pe o disfuncționalitate a softului SIUI al CNAS.

„Asigurăm pacienții și aparținătorii de prioritizarea interesului pentru pacient și de respect față de cheltuirea banului public la nivelul unității medicale”, se afirmă într-un comnunicat al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.