Orădenii care vor să se testeze rapid pentru detecția SARS-CoV-2 o pot face și la sediul Direcției de Sănătate Publică Bihor din Oradea, str. Piața Libertății nr. 34. Rezultatul testării se elibelirează pe loc iar prețul este de 50 de lei.

Începând de vineri, 4 februarie 2022, la sediul din Municipiul Oradea al Direcției de Sănătate Publică Bihor se efectuează teste rapide pentru detecția antigenului SARS-CoV-2. Persoanele interesate se pot adresa pentru recoltare la Laboratorul de Microbiologie (Municipiul Oradea, str. Piața Libertății nr. 34, etaj 1) doar în zilele lucrătoare în intervalul orar 08.00 – 14.00, iar rezultatul este eliberat în momentul efectuării testului. Testele utilizate de laboratorul DSP Bihor sunt regăsite în lista testelor recunoscute de către statele membre ale Uniunii Europene. Costul testării este de 50 lei (inclusiv rezultatul eliberat în limba română) sau 60 lei (cu rezultat eliberat în limbile română și engleză). Pentru informații suplimentare poate fi apelat numărul de telefon 0259.412.573.

„Reamintim că la sediul DSP Bihor din Municipiul Beiuș, str. Calea Bihorului nr. 6, se efectuează detecția SARS-CoV-2 prin testare RT-PCR. Persoanele interesate se pot prezenta pentru recoltare în zilele lucrătoare în intervalul orar 08.00-10.00, rezultatul testului este expediat prin e-mail în cursul aceleiași zile. Costul testării este de 200 lei (inclusiv rezultatul în limba română) sau 210 lei (cu rezultat în limbile română și engleză). Pentru informații suplimentare poate fi apelat numărul de telefon 0259.320.820”, se afirmă într-un comunicat al DSP Bihor semnat de directoarea executivă Daniela Rahotă. 

Lista integrală a centrelor de testare, pentru detecția virusului SARS-CoV-2, din județul Bihor și detaliile de contact ale acestor centre pot fi găsite pe situl DSP Bihor.