Și în Bihor vaccinarea angajaților agenților economici cu vaccinul AstraZeneca se va realiza fără programare prealabilă în platforma de programări. Persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și li se va elibera adeverință de vaccinare.

După comunicarea de către operatorul economic la DSP Bihor a listei nominale a angajaților care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca (și a altor informații solicitate), DSP Buhor va proceda astfel: în cazul operatorilor economici cu peste 100 angajați, dacă dispun de spațiu adecvat unde s-ar putea realiza activitatea de vaccinare (în incinta unității), vaccinarea se va putea realiza prin echipe mobile care se vor deplasa la agentul economic respectiv. În cazul operatorilor economici care au mai puțin de 100 angajați, persoanele care doresc să se vaccineze sunt planificate la un centru de vaccinare fix AstraZeneca (localizate în Oradea, Sântandrei, Beiuș, Marghita).

„Direcția de Sănătate Publică Bihor a solicitat agenților economici din județul Bihor (din data de 14.04.2021) să transmită la adresa de e-mail: vaccinarebihor@gmail.com până în data de 21.04.2021 informații și date în vederea aplicării acestei instrucțiuni”, se afirmă într-un comunicat al DSP Bihor semnat de directorul executiv dr. Daniela Rahotă.