După ce, pe 20 mai, un angajat al companiei a fost identificat ca purtător al virusului SARS-CoV-2 iar joi, 28 mai, alți trei angajați s-au îmbolnăvit, compania a decis să își suspende activitatea. Vineri dimineața, cei 1.900 de angajați au fost chemați în curtea instituției pentru a fi testați.

Una dintre cele mai importante companii din Parcul Industrial Oradea, Plexus, trece printr-o situație dificilă. Pe 20 mai unul dintre muncitori a fost testat cu Covid-19 iar o săptămână mai târziu au fost confirmați alți 3 angajați. Așa cum este normal, firma și-a asumat pierderile economice și a decis să-și suspende activitatea și să își testeze angajații.

„Din fericire, angajații testați pozitiv sunt asimptomatici, se simt bine și se recuperează. Împreună cu Direcția de Sănătate Publică Bihor am decis să testăm toți angajații care au fost în contact cu cei infectați. De joi, 28 mai, am închis temporar sediul din Oradea pentru igienizare și decontaminare. Estimăm că procesul de igienizare se va încheia sâmbătă seara, dar vom rămâne închiși până marți, 2 iunie, pentru că luni este sărbătoare națională. Sănătatea și siguranța angajaților este pentru noi o prioritate. Plexus a implementat protocoalele medicale atât ale autorităților naționale cât și cele de la nivel global, cu privire la distanțarea socială, igienă și călătorii”, se arată într-un comunicat al Plexus Oradea.

Specialiștii de la DSP Bihor au refuzat să facă declarații. „Se face testare. Nu vă putem da numărul de cazuri identificate. Vă pot însă confirma că lucrăm și se iau măsurile care se impun”, a declarat, pentru Crișana, Dorel Țîrț, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor.

Cert este că, vineri dimineață, angajații s-au strâns în curtea fabricii pentru a li se preleva probe.

„Știm sigur că patru persoane au fost confirmate. Îi testăm pe toți cei 1.900 de angajați ca să nu avem surprize. Până luni vom ști dacă mai avem cazuri. Doar cei cu rezultat negativ vor intra marți la lucru”, a spus, pentru Crișana, Luminița Popa, manager de resurse umane la Plexus.

Compania americană Plexus are sediul în Parcul Industrial Eurobusiness I din Calea Borșului Oradea, produce componente electrice și are 1.900 de angajați.