Plexus, în colaborare cu Spitalul Municipal și DSP Bihor, a testat în weekendul prelungit peste 1.700 de angajați proprii, precum și angajaţi ai terților contractori. Până luni, 1 iunie, 21 de persoane au primit rezultat pozitiv la testarea pentru Covid-19, aproximativ 1% din numărul total al celor testați.

Persoanele infectate se află în îngrijire medicală, iar cele care au fost în contact direct cu acestea sunt în izolare.

În weekend, clădirea Companiei Plexus din Oradea a trecut printr-un proces de decontaminare, efectuată de către o firmă specializată. Urmează implementarea unor măsuri suplimentare de securitate privind distanţarea socială și o investiție în autobuze private pentru angajații companiei, astfel încât aceștia să poată tranzita în siguranță către și de la locul de muncă.

Plexus va aborda redeschiderea operaţiunilor în mod treptat. Începând de astazi (ieri-n.r.), 2 iunie, Plexus se va redeschide parțial cu aproximativ jumătate din forța de muncă, iar în firmă vor avea voie să intre doar angajaţii cu rezultat negativ la testarea pentru Covid-19. În viitorul apropiat, Plexus se așteaptă să primească în siguranță toți angajații cu rezultat negativ.

„Sănătatea și siguranța angajaților noștri reprezintă o prioritate critică. Plexus urmează protocoalele medicale de la autoritățile naționale și globale și a implementat ghiduri în legătură cu interacțiunile sociale, igienă și călătorie”, se afirmă într-un comunicat al firmei Plexus semnat de managerul de resurse umane Luminița Popa.