După ce a funcționat ani buni cu un singur medic specialist, Compartimentul de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș poate furniza acum servicii medicale noi și complexe, situație generată de prezența a doi medici în cadrul compartimentului amintit.

Cei doi tineri medici specialiști recent angajați la spitalul beiușean sunt dr. Mădălin Bulzan, coordonatorul compartimentului menționat, și dr. Robert Boț, ambii urmând studii doctorale la Universitatea din Oradea. În plus, dr. Mădălin Bulzan activează ca asistent universitar la Catedra de discipline chirurgicale a Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

Cu ocazia unui interviu luat în urmă cu nici trei luni, în decembrie 2021, medicul Mădălin Bulzan declara că „în viitorul apropiat, vom pune la Beiuș și proteze parțiale de șold la pacienții cu fractură de col femural, procesul de achiziție al instrumentarului specific și al protezelor fiind deja inițiat˝.

Promisiunea de atunci a fost îndeplinită, după cum anunța pe Facebook, în data de 8 martie, grupul public „Raport de Manager. Spitalul Municipal «Episcop Nicolae Popovici»”: „Spunem ce facem și facem ce spunem! Premieră în istoria Spitalului Municipal Beiuș. Am promis un compartiment de Ortopedie performant și îl avem.

În spiritul performanței clinice pe care repetat-o obsesiv, ieri dr. Robert Boț și dr. Mădălin Bulzan, împreună cu echipa ATI, au realizat o intervenție făcută în premieră la Beiuș - protezare ortopedică - montarea unei proteze parțiale de șold (artroplastie parțială de șold), un pas important pentru compartimentul Ortopedie și pentru spitalul nostru. E un moment care deschide spitalul din Beiuș spre rezolvarea unor patologii foarte răspândite în zona noastră, care țin de articulațiile șoldului. Felicitări întregii echipe operatorii, compartimentului ATI și la cât mai multe intervenții reușite!”