Aflată în vizită prin judeţul Bihor, ministrul Sănătăţii a promis alocarea de fonduri pentru mai multe unităţi de profil. Cele mai consistente resurse sunt direcţionate către Oradea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat sâmbătă, că pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Oradea a fost aprobată de către minister suma de 16 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală, însă alocări consistente sunt disponibile şi pentru spitalul municipal din oraş, dar şi pentru cele de la Salonta, Ştei, Beiuş, Băile Felix şi Marghita.

 „Am fost la Spitalul Judeţean, pentru a vedea cum decurg lucrările şi am anunţat conducerea spitalului că acea comisie de evaluare, constituită din ordinul ministrului, a aprobat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă suma de 16 milioane de lei, pentru aparatură medicală. De asemenea, s-au mai alocat bani şi pentru Spitalul municipal şi pentru cele din judeţ - Salonta, Ştei, Beiuş, Băile Felix, Marghita. Sume considerabile. Consistente. În plus am avut o discuţie cu managerul spitalului şi vom suplimenta aceste fonduri pentru aparatură medicală în judeţul Bihor, dacă există justificare foarte clară a nevoii de servicii medicale pentru care se achiziţionează echipamente. Acestea sunt veştile bune pe care le-am adus astăzi aici", a declarat ministrul Sorina Pintea, la finalul festivităţii de decernare a Premiilor Mozes Karoly.  Ministrul Sănătăţii a vizitat, de dimineaţă, şantierul pentru extinderea UPU de la Spitalul Judeţean, proiect iniţiat în 2015 cu finanţare de la Banca Mondială. Cele 16 milioane de lei sunt necesare pentru achiziţionarea diverselor dotări la Spitalul Judeţean, între care echipamente pentru blocul operator, un CT performant de 180 slice-uri şi ecografe.  Spitalul Municipal din Oradea va primi o altă sumă necesară celui de-al doilea accelerator de particule pentru radioterapie al Centrului Oncologic.  De asemenea, ministrul a afirmat că sunt alocate fonduri pentru dotarea Spitalului Municipal din Beiuş cu un computer tomograf, alte 1,19 milioane de lei pentru dotări la Spitalul de Recuperare din Băile Felix, precum şi sume pentru dotări la spitalele din Marghita şi din Salonta.