Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor dispune de un Laborator de Medicină Nucleară complet modernizat, cu infrastructură nouă și aparatură modernă. Acesta respectă toate normele fundamentale de securitate radiologică pentru practica medicinei nucleare.

Laboratorul dispune de un echipament de medicină nucleară SPECT/CT de ultimă generație, cu doi detectori, utilizându-se o tehnică de imagistică hibridă pentru obținerea diagnosticului precoce și localizarea precisă a leziunilor. Astfel, se pot depista leziuni care au doar expresie metabolică, uneori chiar cu 2-3 luni înainte de apariția modificărilor la nivel morfologic. Investigațiile medicale sunt efectuate cu ajutorul unei substanțe cu timp redus de eliminare din corpul uman și fără reacții adverse semnificative (izotopul Technețiu 99m).

Investigațiile imagistice cuprind o gamă largă de scintigrafii, precum: scintigrafia tiroidiană pentru identificarea nodulilor tiroidieni, scintigrafia paratiroidiană completată cu achiziție suplimentară SPECT/CT pentru identificarea paratiroidei hiperfuncțiunile sau a unei paratiroide ectopice hiperfuncționale în vederea extirpării chirurgicale, scintigrafia pentru depistarea ganglionului santinelă, completată cu achiziție suplimentară SPECT/CT (în neoplasmul mamar și melanoamele maligne în vederea limitării limfadenectomiilor și evitarea apariției limfedemelor), scintigrafia osoasă „corp întreg“, completată la nevoie cu achiziție suplimentară SPECT/CT pentru depistarea precoce a metastazelor osoase, uneori chiar înainte de apariția modificărilor structurale osoase vizibile la examinarea CT sau RMN și stadializarea (clasificarea tumorilor primare) și restadializarea pacienților cu afecțiuni oncologice, dar și monitorizarea unor terapii specifice.

Aceste investigații pot deservi diferite specialități medicale, precum endocrinologie sau oncologie.

Laboratorul de Medicină Nucleară devine parte integrată din algoritmul de diagnostic în multiple afecțiuni, făcând posibil diagnosticul precoce de înaltă precizie. Investigațiile sunt efectuate de către personal calificat, cu respectarea tuturor măsurilor de radioterapie.

Atât pacienții din județul Bihor, cât și cei din județele limitrofe pot beneficia de serviciile medicale din cadrul Laboratorului de Medicină Nucleară. Laboratorul este în relație contractuală cu CJAS Bihor, așadar pacienții asigurați pot accesa servicii medicale decontate.