Pe parcursul a patru săptămâni, aproximativ 60 de elevi din Oradea vor învăța, pas cu pas, cum să procedeze corect pentru a avea o viață echilibrată și sănătoasă.

O serie de module intitulate „Stil de viață sănătos”, vor fi desfășurate de Centrul de Tineret „The Spot” Oradea, în parteneriat cu Spitalul Pelican, în perioada 20 februarie - 12 martie.

Scopul acestui modul este formarea și dezvoltarea unor atitudini și comportamente responsabile, precum și conștientizarea importanței adoptării unui stil de viață sănătos. Aceste module se vor desfășura la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” și Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea, vizate fiind două clase de a V-a, respectiv a IX-a. Această activitate va fi susținută de prof. Claudia Zbârcea, trainer în cadrul Centrului de Tineret „The Spot”, și Delia Mela, directoarea Centrului de Tineret „The Spot”, alături reprezentanți ai Spitalului Pelican Oradea, dr. Adina Budea şi Angela Perneş.

În urma parcurgerii celor șase module practice, „tinerii se vor familiariza cu noțiuni de microbiologie, bacterii și organisme, vor fi capabili să identifice grupe de bacterii, vor dezvolta o atitudine responsabila în raport cu igiena și vor dobândi cunoștințe cu privire la conținutul vaccinurilor”, susține trainerul Claudia Zbârcea.

„Interacțiunea elevilor cu cadrele medicale din spital este o punte importantă în dezvoltarea şi orientarea tinerilor. De asemenea, educaţia medicală este importantă în procesul de educaţie a copiilor şi duce la formarea unei societăţi orientate către un stil de viaţă sănătos”, spune Angela Perneş, reprezentant al Spitalului Pelican Oradea.