Deşi organismul îşi elimina toxinele în mod natural, este important ca acest proces de detoxifiere să primească şi o mână de ajutor din partea dvs. Şi asta în primul rând printr-o alimentaţie sănătoasă, bogată, în primul rând în fructe şi legume, care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Iată câteva sugestii referitoare la fructele şi legumele cele mai indicate în procesul de detoxifiere a organismului: mărul este considerat un bun dezinfectant intestinal şi există medici care recomandă în special sucurile naturale de mere, în acest scop, deoarece se pare că fructul poate fi mai greu digerat de unele persoane mai sensibile; perele sunt recomandate ca fiind diuretice, depurative şi laxative, ca o sursa excelentă de fibre şi care au un aport semnificativ la reducerea colesterolului. Efect diuretic şi depurativ îl au şi morcovii, recomandaţi totodată, datorită conţinutului bogat în betacaroten şi vitamina A, în tratamentul împotriva afecţiunilor hepatice, a cancerului şi a bolilor de inimă. Impurităţile din organism pot fi dizolvate cu ajutorul citricelor. De asemenea, consumate regulat, citricele ajută la creşterea imunităţii organismului, datorită în primul rând conţinutului bogat în vitamina C; cum este sezonul strugurilor, nu evitaţi să consumaţi cât mai mult. Mai bogaţi în substanţe nutritive sunt strugurii negri şi roşii, care au o acţiune depurativă.