Crudităţile, enzimele şi imunitatea
Alimentele crude hrănesc şi vindecă totodată, deoarece conţin enzime. Această hrană este un medicament zilnic, care ne întăreşte sistemul imunitar, apărându-ne de viroze şi de alte boli.
Mai mult, un organism purificat de reziduuri prin intermediul alimentelor crude nu numai că nu se îmbolnăveşte atât de uşor, ci este protejat de multe boli grave. O cură de 2-3 săptămâni cu crudităţi alungă oboseala şi îndepărtează depozitele de grăsimi în exces. Rezistenţa organismului va creşte considerabil, chiar dacă se depun eforturi fizice mari. Vegetarienii nu mănâncă deloc carne, dar ei fierb majoritatea mâncărurilor. Chiar dacă fierberea se face în aburi, enzimele tot sunt distruse. De aceea, vegetarienii nu sunt ocoliţi de boli şi sistemul lor imunitar nu este foarte puternic, în ciuda regimului urmat cu stricteţe. Zarzavaturile fierte în apă sunt cele mai puternic depreciate, căci prin fierbere sunt distruse nu numai enzimele, ci şi vitaminele. Vitamina C, al cărei rol este esenţial în purificarea sângelui, se pierde total prin fierbere. Toate sărurile minerale se elimină prin apa care fierbe, chiar şi la aburi. În urma fierberii, zarzavaturile şi legumele nu mai conţin aproape nimic hrănitor, iar proteinele îşi pierd 2/3 din valoarea lor nutritivă. Proteinele modificate prin fierbere se depozitează în corp sub formă de reziduuri". Cura periodică de detoxifiere. Potrivit experţilor în domeniu, dacă nu sunt eliminate toxinele din organismul bolnavului, nici cele mai performante metode de tratament nu oferă un efect durabil. Detoxifierea se face periodic, la fiecare schimbare de sezon, sau cel puţin la interval de 6 luni, toamna şi primăvara. Astfel, pentru eliminarea deşeurilor şi toxinelor din organism este bine să se respecte câteva reguli simple, pe o perioadă de 7-14 zile, în care nu se consumă alimente prăjite, conservate sau afumate, carne şi mezeluri, alimente care conţin E-uri (coloranţi, conservanţi şi alţi amelioratori). Dulciurile se înlocuiesc cu fructe şi miere de albine naturală. Se elimină complet din alimentaţie făinoasele albe şi se consumă numai cereale, pâine neagră, de secară şi de tărâţe. Se consumă legume proaspete şi proteine vegetale (soia, ciuperci) şi se bea cel puţin 2 l/zi de apă, sucuri de fructe sau ceaiuri de plante. Nu se consumă absolut deloc zahăr, cafea, alcool şi răcoritoare sintetice. Pentru energizare, se consumă ceai verde în locul cafelei. În fiecare seară, înainte de culcare şi dimineaţa, la trezire, se consumă următoarea băutură: un pahar de apă plată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi 1 linguriţă de miere, după care se mănîncă lactate proaspete. De asemenea, exerciţiile fizice, mersul activ, stimulează acţiunea sistemului cardiovascular şi procesele metabolice în organism, intensificînd funcţiile naturale de depuraţie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.