Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat „Caravana de Bine”, un proiect de sănătate care constă în acordarea de servicii medicale adulților și copiilor aflați în zone rurale defavorizate din 17 județe.

Fiecare Caravana pe parcursul a două zile efectuează consultații și investigații medicale gratuite, cu medici de specialitate.

În perioada 21 - 22 iulie 2022, Caravana de Bine a Crucii Roșii Române se oprește în județul Bihor, comuna Tinca între orele 10.00 și 18.00. În cele două zile, echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi alături de locuitorii comunei Tinca și vor efectua: EKG și ecograf, consultaţii de  cardiologie, medicină internă, pediatrie, diabetologie; măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei. De asemenea, vor fi desfăşurate  sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor - pentru adulți și copii şi sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme - igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentatia copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, TBC. În urma examinărilor, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie. Locuitorii din Tinca sunt aşteptaţi la Căminul cultural.