Pentru că și cei din mediul rural merită același tratament ca cei din marile orașe, zeci de medici și studenți de la medicină din Cluj au ales să facă voluntariat în diverse zone rurale din Transilvania, în cadrul proiectului „Caravana cu Medici”.

Sâmbătă, 6 iulie, zeci de medici şio studenţi vor merge la Vadu Crișului unde vor face recoltări de analize gratuite, iar pe 13 iulie, consultații. Din 2017, zeci de medici și studenti de la medicină din Cluj, fac voluntariat în diverse zone rurale din Transilvania. Ei formează „Caravana cu Medici”, o asociație umanitară care oferă servicii medicale gratuite. În luna iulie vor poposi la Vadu Crișului. Sâmbătă, 6 iulie, vor face recoltări de analize gratuite pentru 150 de persoane în Vadu Crișului, iar pe 13 iulie, consultații.

Recoltările se vor face de la ora 11.00 la dispensarul medical din Vadu Crișului. Se va recolta sânge și urină. Persoanele doritoare trebuie să se înscrie pe o listă făcută de Primărie, la Nicoleta Dubou, personal sau pe numărul de mobil 0757.393.559, până la un număr maxim de 150 de persoane. Acestea vor fi organizate în funcție de oră (se vor programa 30 de persoane pe oră). Important de știut este că în ziua analizelor nu se mănâncă. Caravana va veni cu tot ce e nevoie, voluntari, asistente medicale, recipiente etc.

Consultațiile se vor face sâmbătă, 13 iulie, de la ora 9.00, la Colegiul Tehnic din Vadu Crișului, corpul A, unde  se va pune la dispoziția Caravanei toate cele 10 săli și 13 paturi. Vor veni medici și studenți specializați în Gastroenterologie, Cardiologie, Ginecologie, Dermatologie și Pneumologie. Vor avea acces la consultații doar cei care au participat la analizele din 6 iulie, programați de către Primărie, pe ore, similar cu procedura de la recoltare (20 de pacienti la 1.5 ore). Pacienții trebuie să vină la ei cu buletin sau certificat de naștere (vor trebui să semneze un consimțământ când intră la consult), documente medicale și medicamentele pe care le iau.