Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, anunța deunăzi că a sosit prima tranșă de duplicate ale cardurilor naționale de sănătate declarate pierdute.

„Vă informăm că foarte mulți dintre asigurații bihoreni, din păcate, și-au pierdut cardurile naționale de sănătate. Nu este un lucru tocmai bun, deoarece ne îngreunează decontarea serviciilor medicale, motiv pentru care rugăm la mai multă atenție în păstrarea cardului de sănătate. În aceste condiții, numeroși asigurați bihoreni au depus cereri de eliberare a unui duplicat, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate ne-a furnizat, la nivel județean, 403 carduri duplicat. Aceste carduri sunt eliberate asiguraților care au depus cereri până în 25 martie 2022. Cât îi privește pe cei care au depus cereri ulterior datei menționate, își vor primi fiecare duplicatul la o dată pe care, de asemenea, o vom anunța”, ne-a declarat Dorel Dulău.

Interlocutorul nostru ne-a oferit detalii și despre modul în care asigurații bihoreni pot intra în posesia duplicatelor amintite:

„Rugămintea noastră este ca asigurații să încerce să vină cât se poate de repede la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, de pe Șoseaua Borșului, nr. 3-4, pentru a-și ridica duplicatele și pentru a putea beneficia, în caz de nevoie, de serviciile medicale aferente. Totuși, cei care au adeverințe eliberate care sunt în termenul de valabilitate se pot folosi de acestea până la data preluării și activării cadrului duplicat, dar e bine ca duplicatele să intre cât mai rapid în posesia titularilor. Considerăm că numărul cardurilor nu este atât de mare încât să necesite programări. Ținem cont că asigurații vin din toate colțurile județului și, ca urmare, nu putem să le impunem o zi și o oră anume pentru ridicarea duplicatelor. Asigurații care trebuie să preia un astfel de document se pot prezenta de lunea până vinerea la sediul CAS pentru ridicarea acestora, în măsura timpului lor disponibil. De lunea până joia, avem program de activitate cu publicul între orele 8.30 și 16.30, marțea chiar până la ora 18.30, deoarece vinerea programul se încheie la ora 15.00”.

Directorul general Dorel Dulău a mai precizat că titularii duplicatelor pot suna la numerele de telefon de pe site-ul CAS Bihor pentru a fi direcționați la Biroul Asigurați, de unde vor primi indicațiile necesare preluării în condiții optime a cardurilor naționale de sănătate. Mai mult, ținând cont că unii dintre asigurații bihoreni pot fi bolnavi sau cu dizabilități, noile carduri pot fi ridicate și de persoane împuternicite pentru aceasta.