În actualul context pandemic și ținând cont că în această perioadă milioane de români se întorc acasă pentru Sărbătorile de iarnă, directorul general Dorel Dulău a menționat câteva dintre acțiunile inițiate de Casa de Asigurări de Sănătate Bihor în vederea impulsionării campaniei de vaccinare anti-Covid.

„Încercăm să avem o legătură activă cu toate spitalele din județul Bihor. În marea lor majoritate, și spitalele din teritoriu au câte o structură cu opt, zece, douăsprezece paturi alocate bolii Covid și, prin urmare, încercăm să ne adaptăm cu tot ce înseamnă finanțare pe partea Covid, să nu creăm blocaje, ba din contră să susținem acest domeniu al activității medicale. Situația cu vaccinările poate fi mult îmbunătățită și noi, în limita atribuțiilor noastre și a relațiilor pe care le avem cu furnizorii de servicii medicale - și aici aș menționa nu doar spitalele și medicii de familie, dar și clinicile private sau ambulatoriile spitalelor -, îi îndemnăm pe toți să încheie contracte cu CAS Bihor pentru a crește procentul vaccinaților din județul nostru. Lucrurile pot fi îmbunătățite și încercăm pe toate căile, atât oficiale, cât și neoficiale, să-i convingem pe prestatori să intre în contact cu CAS. Considerăm că sumele alocate pentru fiecare vaccin în parte sunt atractive și ajută la dezvoltarea serviciilor medicale”, a menţionat Dorel Dulău.

Convins de importanța acestei măsuri, directorul CAS Bihor a făcut un nou apel pro-vaccinare: „Dincolo de toate aceste activități pe care, într-o perioadă oarecum dezechilibrată, noi le desfășurăm tocmai pentru a stabiliza situația, desigur, în limita atribuțiilor noastre, îi îndemnăm încă o dată pe toți asigurații din județul Bihor, aceasta fiind singura metodă de prevenție a bolii Covid”.