Așa cum a promis, Guvernul începe de săptămâna viitoare accelerarea campaniei de vaccinare. În Bihor vor fi deschise trei noi fluxuri, două în județ și unul în Oradea, iar la nivel național capacitatea fluxurilor de vaccinare va crește de la 60 de persoane pe zi, la 72 sau 96, în funcție de tipul de vaccin.

 

Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor, începând de sâmbătă, 10 aprilie, la nivel național, capacitatea fluxurilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, va fi crescută de la 60 de persoane pe zi pe flux de vaccinare la 72 pentru vaccinul Pfizer și la 96 de persoane pe zi pentru vaccinul Moderna și AstraZeneca.

Totodată, de marți, 13 aprilie, în Bihor vor fi deschise trei noi fluxuri de vaccinare cu vaccinul Pfizer la Casa de Cultură Zilahy Lajos Művelődési Ház din Salonta (Str. Iuliu Maniu nr.10), Fostul Dispensar Medical Sălard (Sălard nr. 410) și o nouă sală din incinta Orășelului Copiilor – Centrul S (Str. Corneliu Coposu, Municipiul Oradea).

Înscrierea pentru vaccinare, în cadrul acestor noi fluxuri, se poate realiza conform recomandărilor privind vaccinarea grupurilor prioritare din etapa II și III, prevăzute în Strategia Națională de Vaccinare împotriva COVID-19, modalitățile de programare putând fi consultate accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare sunt disponibile pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere se pot programa persoanele din etapa a III-a.

„Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională Rovaccinare: vaccinare-covid.gov.ro”, se mai afirmă în comunicatul DSP Bihor.

Vasilică ICHIM