Ministrul Cseke Attila a anunţat că Ministerul Dezvoltării reabilitează și dotează, cu o finanțare de peste 30 de milioane de lei, o clădire pentru a găzdui ambulatoriul Spitalului Orășenesc din Aleșd.

 

„Investițiile în rețeaua spitalicească sunt cruciale și urgente. Avem mult de recuperat în acest domeniu, astfel facem demersuri pentru a putea demara cât mai multe investiții la nivel național și în județul Bihor”, a declarat ministrul.

Cseke Attila a precizat că noua clădire va avea laborator de analize și zona de radiologie prevăzută cu computer tomograf, aparat de radiologie și mamograf, compartiment recuperare și balneologie, cabinete de medicină internă, pediatrie, ginecologie, chirurgie, neurologie, psihologie, oftalmologie, psihiatrie, diabet, endocrinologie, cardiologie și ORL.

Prin proiect, pe lângă relocarea echipamentelor medicale din actualul Ambulatoriu, ministerul va dota spitalul cu echipamente precum ecografe pentru medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie și cardiologie, mamograf digital, aparat de radiologie digital, computer tomograf, defibrilator, electrocardiograf, paturi de consultație, și microscop.

Termenul pentru finalizarea investiției este de aproape trei ani.