La sfârșitul lunii decembrie, Serviciul de Ambulanță Județean Bihor va avea în dotare nouă ambulanțe noi, de tip B, pentru asistenți. Managerul Liciniu Venter susține că acestora li se vor adăuga alte 22 de ambulanțe care vor sosi pe parcursul anului viitor.

 

Veste bună pentru bihoreni. Între Crăciun și Revelion parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță Bihor va avea 9 ambulanțe noi.

„Astăzi (ieri –n.r.) plecăm după ele. În mod normal vor fi operabile peste o săptămână sau două, depinde cât durează înscrierea în circulație, verificările și instruirea pesonalului. Avem alocate 31 de ambulanțe. Vom primi 9 anul acest și 22 în 2019. Sunt ambulanțe de tip B2, pentru asistenți, marca Renault”, a spus, pentru CRIŞANA, Liciniu Venter, managerul SAJ Bihor.

Conform aceleiași surse împreună cu ambulanțele care vor veni în 2019 parcul auto al Serviciului va fi în proporție de 60% înnoit.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a anunțat că peste 400 de ambulanțe noi vor fi distribuite serviciilor de urgență din toată țara în această săptămână, urmând ca alte câteva sute să fie distribuite în primul semestru al anului 2019.