Localitatea Vadu Crișului se confruntă cu o nouă creștere alarmantă de cazuri de Covid-19 după ce 9 persoane, dintre care două cadre didactice, s-au îmbolnăvit. La nivelul județului sunt, în total, 67 de cadre didactice și 157 de copii în carantină sau izolare.

După ce, în luna aprilie, o colonie de romi din Vadu Crișului a fost băgată în carantină din cauza mai multor persoane infectate cu Covid-19, săptămâna aceasta au apărut mai multe cazuri noi.

„Avem o profesoară care are Covid-19 și o alta, în carantină, cu care a intrat în contact. Cadrele didactice nu au intrat în contact cu elevii așa că nu sunt probleme. Au mai fost câteva cazuri de la o fabrică. În total, în localitate sunt 9 cazuri confirmate și 68 de persoane, contacți ai acestora, în carantină și izolare. Pregătim pachete cu alimente pe care le vom distribui acestor persoane”, a declarat pentru CRIŞANA, primarul comunei, Dorel Cosma.

Acesta a mai adăugat că școala din localitate este în scenariul verde și că, în cazul în care va trece în scenariul roșu, nu vor fi probleme: „avem măști pentru toți elevii și cadrele didactice, laptopuri și pentru cei cu probleme sociale am cumpărat și distribuit 10 tablete. Câte ni s-au solicitat”.

La nivelul județului situația nu este tocmai roză.

„Astăzi (marți-n.r.), conform datelor pe care le avem la Inspectorat, sunt 44 de cadre didactice în izolare sau carantină și 23 de cadre didactice auxiliare. În ceea ce privește elevii, sunt 157 de contacți, nu știu să fie vreun elev care să aibă Covid-19, în izolare sau carantină. Vineri, după ședința Comitetului Judetean pt Situatii de Urgenta de la Prefectură, vom actualiza harta cu școlile și vom vedea în ce scenarii intrăm”, a spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Virgil Blage.